Ons nieuwe magazine is er voor ú!

Het H.U.B (Academisch Ziekenhuis van de ULB), dat is méér dan de som van 3 instellingen en hun expertise. We leggen het u haarfijn uit in “Het Ziekenhuis en U”, ons nieuwe, niet te missen contactmedium op medisch vlak!

Back to the news
magazine

Patiënt, toekomstig patiënt of bezoeker in het Erasmeziekenhuis of het Jules Bordet Instituut? Ouder van een jonge patiënt in het Kinderziekenhuis? Dit H.U.B-magazine is er voor ú, om u te informeren over onze zorgverlening en onze zorgverleners, over onze specialisaties, expertises en innovaties. Via interviews met personeelsleden, gegronde adviezen en duidelijke standpunten van het ziekenhuis inzake actuele thema’s, volgt u onze ziekenhuis- en verzorgingsactiviteiten vanaf de eerste rij! Onze prioriteit is en blijft zorgverlening van de hoogste kwaliteit te bieden voor onze patiënten. Uw gezondheid staat centraal in onze bezigheden. Dit nieuwe, centrale informatieplatform levert antwoorden op al uw vragen en bedenkingen; het is een continue informatiestroom die ons helpt om iederéén toegang te geven tot onze zorgverlening. 

De papieren versie van dit magazine vindt u ook in de krant Le Soir (Brussels Gewest).

In dit allereerste nummer komen meerdere thema’s aan bod:

Het nieuwe gezicht van onze Spoed: kwaliteitsservice dichter bij de patiënten

Voor vele zieken vormt de Spoedafdeling het eerste contact met het ziekenhuis. Sommigen komen uit eigen initiatief, sommigen op advies van hun huisarts: in elk geval vinden ze hier medisch personeel dat continu in de weer is.

Erasmeziekenhuis: een vernieuwde, interactieve ingang

De inkomhal van het Erasmeziekenhuis kreeg een make-over die een betere toegang tot de zorgverlening garandeert dankzij de beschikbaarheid van diverse hulpmiddelen om afspraken te maken. Een nieuw traject, uitgekiend voor de patiënt.

Eén enkel geëngageerd en solidair HR-team

Het H.U.B telt meer dan 6000 medewerkers en biedt schitterende opportuniteiten wat betreft werk, professionele uitdagingen en interne mobiliteit binnen al onze instellingen: het Erasmeziekenhuis en het Jules Bordet Instituut op onze campus Anderlecht; het Kinderziekenhuis en CTR op campus Laken; CGR en Lothier op een nog andere locatie.

Fondsen en een vzw, specifiek voor uitmuntend onderzoek

Het H.U.B kan rekenen op onderzoekers met faam, maar in het kader van zijn drievoudige missie moet het ziekenhuis continu vele onderzoeken kunnen blijven verrichten in het belang van onze patiënten. Ter ondersteuning van dit uitmuntende onderzoek mogen wij gelukkig rekenen op twee fondsen en een vzw, elk vanuit hun specifieke invalshoek. De steun van de Association Jules Bordet, het Fonds Erasme en The Belgian Kids’ Fund maakt het ons mogelijk wetenschappelijk onderzoek te realiseren. Dit leidt tot honderden publicaties en tot zeer concrete doorbraken voor onze patiënten.

Multidisciplinariteit in dienst van de patiënt

In het H.U.B werken geneeskundestudenten zij aan zij met onderzoekers, artsen en andere zorgverleners. Deze academische en wetenschappelijke dynamiek in de gezondheidsdomeinen vormt een belangrijke meerwaarde voor alle actoren, beamen prof. Jean-Michel Hougardy (algemeen medisch directeur van het H.U.B) en prof. Nicolas Mavroudakis (decaan van de geneeskundefaculteit): “De recente versmeltingen tussen de diverse instellingen binnen het H.U.B zullen de banden tussen artsen, professoren, onderzoekers en de geneeskundefaculteit versterken. Dat is goed voor de patiënten.”

Kostbare hulp vanwege onze vrijwilligers

Het H.U.B prijst zich gelukkig te mogen rekenen op de diensten van vrijwilligers die zich efficiënt en met passie inzetten. Het ziekenhuis kan zo op diverse niveaus allerlei begeleidingsdiensten aanbieden: onthaal, spoedafdeling, kinderchirurgie, poliklinische therapie en geriatrie, gezelschap op de kamer (een luisterend oor voor de patiënt). Het ziekenhuis blijft dag na dag op zoek naar gemotiveerde mensen om deze teams te versterken, vertelt Catherine Lechat die het vrijwilligersteam coördineert. “Hoe meer vrijwilligers we hebben, hoe meer we onze dienstverlening aan patiënten kunnen diversifiëren. Wij mogen ons momenteel verheugen op de inzet van meer dan 120 vrijwilligers, maar we blijven evenzeer geïnteresseerd in eventuele nieuwe kandidaten.”

Het H.U.B door de ogen van een kind

Kwaliteitszorg voor alle zieken én hun familie: baby, peuter, kleuter, kind, puber, mama, papa, oma en opa.

 

Wij hopen met dit nieuwe informatieplatform uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Veel leesplezier!