Het Academisch Ziekenhuis Brussel

Het Academisch Ziekenhuis Brussel (H.U.B): streven naar uitmuntende en voor iedereen toegankelijke gezondheidszorg. 

Onze zorgverleningsdiensten

Ontdek hier alle zorgverleningsdiensten van het Academisch Ziekenhuis van Brussel

hôpital

Onze ziekenhuizen

Alternative text

Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola is het enige universitaire ziekenhuis in België dat zich volledig heeft toegelegd op de kindergeneeskunde: alles is er ontworpen met het oog op kinderen en hun ouders. Dankzij zijn capaciteit van 183 bedden worden hier elk jaar meer dan 14.000 kinderen verzorgd in ziekenhuisverblijf, en 200.000 in consultatie.

erasme

Erasme Ziekenhuis

Het Erasme Ziekenhuis levert sinds 1977 algemene gezondheidszorg op maat van elke patiënt. Met een capaciteit van 1.048 bedden is het in staat om jaarlijks 25.000 à 30.000 patiënten in ziekenhuisverblijf te verzorgen, naast 350.000 à 400.000 patiënten in consultatie. 

Alternative text

Jules Bordet Instituut

Het Jules Bordet Instituut is een geïntegreerd, multidisciplinair centrum dat uniek is in België en internationale erkenning geniet. Het ziekenhuis heeft zich volledig toegelegd op patiënten met kankeraandoeningen. Met 250 ziekenhuisbedden worden jaarlijks 6.000 patiënten in ziekenhuisverblijf opgevangen, naast 60.000 gespecialiseerde consultaties.

mission

Een drievoudige academische missie

Zorgverlening

Het H.U.B is een internationaal befaamd referentiecentrum voor zorgverlening van de hoogste kwaliteit, waar iederéén terechtkan. Van diagnose tot behandeling: het H.U.B verenigt experts in alle domeinen van de gezondheidszorg: algemeen, oncologisch en pediatrisch.

Onderzoek

Het H.U.B verenigt state-of-the-art onderzoekscentra en positioneert zich zo als referentie, zowel in de strijd tegen ziektes uit alle gezondheidsdomeinen (algemeen, oncologisch en pediatrisch) als in fundamenteel en in klinisch onderzoek.

Onderwijs

Het H.U.B is het academisch ziekenhuis van de Université Libre de Bruxelles (ULB) en biedt zo onderwijs van de hoogste kwaliteit aan voor alle gezondheidsberoepen. Een geïntegreerde aanpak is mogelijk dankzij de nabijheid van opleidingen en onderwijs bij het terrein, de medische teams en de patiënten.