Over het H.U.B

Het Academisch Ziekenhuis Brussel (H.U.B) is een referentiecentrum van internationaal niveau, gevestigd in het hart van het Brusselse Gewest, dat algemene, oncologische en pediatrische zorgverlening van zeer hoge kwaliteit aanbiedt.

Hôpitaux

Het H.U.B: academisch ziekenhuis van de ULB

Sinds 2021 omvat het H.U.B - in het kader van een historisch akkoord tussen de Stad Brussel en de Université Libre de Bruxelles - zowel het Erasmusziekenhuis als het Jules Bordet Instituut en het UKZKF (Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola). Dankzij deze hergroepering is het H.U.B voortaan het Academisch Ziekenhuis van de Université Libre de Bruxelles.

Door deze drie instellingen met internationale faam te verenigen, worden ook de expertises en competenties gebundeld zodat voortaan uitmuntende zorgverlening wordt aangeboden die voor iederéén toegankelijk is.

Naast deze eerste missie is er bovendien de dubbele missie van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs voor de professionals van morgen in de zorgverlenende beroepen. Het Academisch Ziekenhuis van Brussel telt vandaag bijna 6.000 medewerkers en behoort daarmee tot de belangrijkste werkgevers in België. Het steunt daarbij op de volgende waarden: Patiëntenbelang, Respect, Engagement, Solidariteit, Diversiteit en Inclusie, Vrij Onderzoek.

In cijfers

Het Academisch Ziekenhuis van Brussel, dat is :

1420

bedden

980

artsen

2

2 ziekenhuissites : Anderlecht and Laeken
Bijna

4.000

niet-medische profielen

Onze missies

Zorgverlening, Onderzoek, Onderwijs

Het Academisch Ziekenhuis van Brussel heeft zichzelf - van nature - een drievoudige academische missie opgelegd: zorgverlening aan de patiënten, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Image
soins
Image
recherche
Image
enseignement

Uitmuntendheid

Uitmuntendheid is een rode draad in alle acties die het H.U.B uitvoert, om álle patiënten zorgverlening van de hoogste kwaliteit te verschaffen. Het H.U.B wil ook studiewerk afleveren dat wereldwijd voor een verschil zorgt, naast de best mogelijke opleidingen voor de studenten.

Innovatie

Door drie instellingen met internationale faam te verenigen, beschikt het H.U.B over infrastructuren, technologieën en uitrustingen in de spits van de innovatie. Van diagnose tot behandeling: patiënten profiteren van alle vooruitgang in de geneeskunde dankzij de bundeling van de expertise binnen eenzelfde academisch ziekenhuis.

Toegankelijkheid

Toegang tot gezondheidszorg is een fundamenteel recht. Voor het H.U.B is het een prioriteit dat iederéén toegang krijgt tot de zorgverlening. Ieder mens moet aanspraak kunnen maken op zorgverlening van de hoogste kwaliteit, zowel wat kosten, tijd en afstand als wat aandoeningen betreft.

Maatschappelijke speler

De ziekenhuissector is meer dan een zorgverleningscentrum: de sector speelt een belangrijke maatschappelijke rol, zowel vanuit economisch als vanuit menselijk standpunt. Het H.U.B is geïntegreerd in het hart van een maatschappelijk systeem. Het is doordrongen van zijn waarden en wil een positief verschil maken in Brussel, in België, in Europa en wereldwijd.

Governance van het H.U.B

Het Directiecomité

Algemene directie
Dhr. R.WITMEUR
Algemene medische directie
Pr J-M. HOUGARDY
Adjunct-algemene directie - Campus Anderlecht
Dhr. Fr. DE DREE
Adjunct-algemene directie - Campus Laken
Mevr. A. GROSWASSER
Directie Financiële afdeling
Dhr. P. DOMINE
Directie Verpleegkundige afdeling
Mevr. Ch. VAN CUTSEM
Direction Département Infirmier - Campus Laeken
M. J. FOUBERT
Directie afdeling Informatiesystemen
Dhr. J. ROSSLER
Directie afdeling Human Resources
Mevr. A. DE PERMENTIER
Direction de la Communication
Mme. F. MEEUS
Afgevaardigde van de faculteit Geneeskunde
Pr N. MAVROUDAKIS