Alternative text

Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola is het enige universitaire ziekenhuis in België dat zich volledig heeft toegelegd op de kindergeneeskunde: alles is er ontworpen met het oog op kinderen en hun ouders. Dankzij zijn capaciteit van 183 bedden worden hier elk jaar meer dan 14.000 kinderen verzorgd in ziekenhuisverblijf, en 200.000 in consultatie.

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola verstrekt de meest complete zorgverlening voor kinderen, van geboorte tot adolescentie. Alles wordt in het werk gesteld voor hun welzijn, hun ontwikkeling en hun ontplooiing binnen de samenleving. Het UKZKF telt als medisch-heelkundig ziekenhuis meer dan 800 artsen, zorgkundigen en paramedici. Het garandeert kwaliteitszorg en streeft naar topgeneeskunde die toegankelijk is voor iedereen.     

erasme

Erasme Ziekenhuis

Het Erasme Ziekenhuis levert sinds 1977 algemene gezondheidszorg op maat van elke patiënt. Met een capaciteit van 1.048 bedden is het in staat om jaarlijks 25.000 à 30.000 patiënten in ziekenhuisverblijf te verzorgen, naast 350.000 à 400.000 patiënten in consultatie. 

Het ziekenhuis geniet erkenning als Belgisch referentiecentrum voor 12 zeldzame aandoeningen en is lid van diverse Europese referentienetwerken. Het is gevestigd op de Erasmuscampus (Ziekenhuis en Faculteit) in Anderlecht.  Deze campus omvat de faculteit Geneeskunde, de faculteit Motorische Wetenschappen en de (eveneens Franstalige) Ecole de Santé Publique.

Het zorgverleningsaanbod voor de patiënten wordt vervolledigd met twee interne centra (Erasme Medical Center EMC en Centre Imedia Erasme), een externe polykliniek (Lothier) en twee externe centra (Centre de Traumatologie et de Réadaptation CTR en le Centre de Revalidation gériatrique CRG).

Alternative text

Jules Bordet Instituut

Het Jules Bordet Instituut is een geïntegreerd, multidisciplinair centrum dat uniek is in België en internationale erkenning geniet. Het ziekenhuis heeft zich volledig toegelegd op patiënten met kankeraandoeningen. Met 250 ziekenhuisbedden worden jaarlijks 6.000 patiënten in ziekenhuisverblijf opgevangen, naast 60.000 gespecialiseerde consultaties.

De teams van het Jules Bordet Instituut bieden de patiënten al meer dan 80 jaar diagnostische en therapeutische strategieën die de voorhoede vormen van de vooruitgang in preventie, opsporing en actieve bestrijding van alle soorten kanker. Het Jules Bordet instituut telt 1.200 gespecialiseerde gezondheidsprofessionals en is bijzonder actief in onderzoek, hetgeen elk jaar leidt tot belangrijke nieuwe ontdekkingen. Het Instituut verschaft daarnaast gespecialiseerd universitair onderwijs van hoog niveau.