Yuki, een hondje met een bijzondere job!

We hebben een leuk nieuwtje: écht iets voor deze warme feestmaand! 

Back to the news
Yuki

Het jonge maltezerhondje Yuki ‘werkt’ al een jaar op de Intensive Care van het Erasmeziekenhuis. We vieren dus de eerste verjaardag van de indienstneming van onze harige medewerker! Yuki komt één zondag op twee naar de afdeling en ging al meer dan 70 opgenomen patiënten opzoeken. Deze zijn erg in hun nopjes met dit gezelschap: voor hen zou hij haast elke dag mogen terugkomen. 

Yuki biedt patiënten die op Intensive Care terechtkomen (en hun familie) immers wat afleiding en troost. Gewoon wat tijd doorbrengen met Yuki, het hondje eens mogen aaien en ook een paar spelletjes spelen waarbij ze vanzelf enige elementaire maar belangrijke bewegingen uitvoeren. 

“Yuki heeft me al veel plezier verschaft tijdens mijn ziekenhuisverblijf. Van mij mag hij veel meer komen. Ik heb geluk dat ik familie heb die me elke dag komt bezoeken, maar er zijn hier ook mensen die dat moeten missen […] Voor hen is Yuki nog belangrijker”

Een patiënt

Het idee kwam van Claire, een verpleegkundige op Intensive Care. Het ziekenhuis moedigde het initiatief aan, en het kreeg ook de goedkeuring van het diensthoofd Hygiëne en van het diensthoofd Intensive Care. Yuki volgt een zeer streng sanitair protocol vóór elk bezoek aan het ziekenhuis en tussen alle opeenvolgende patiëntbezoekjes door. 

Dit mooie project is een schot in de roos en zal zich mogelijk verspreiden in de andere ziekenhuizen van de groep.